• СЪЗДАДЕНА: София, България
  • СТИЛ: пънк рок
  • АКТИВНИ ГОДИНИ: 1988 – до момента
KNTRL-W-TS-Bumm

Дамска тениска КОНТРОЛ "Бумм"

30,00лв.
Дамска тениска на група „КОНТРОЛ” с черно бял
KON-CH-TS-MOUS

Детска тениска КОНТРОЛ Мишки

30,00лв.
Детска тениска на  група КОНТРОЛ с авторски дизайн
But-Kontrol

Значки „КОНТРОЛ"

4,00лв.6,00лв.
Значки 25мм/44мм или магнит с оригинален дизайн на
But-KON-BUMM

Значки КОНТРОЛ "BUMM"

4,00лв.6,00лв.
Значки 25мм/44мм или магнит с оригинален дизайн на
KNTRL-kan-LeleKako

Канче КОНТРОЛ - "Леле Како"

20,00лв.
Автентично канче за напитки с оригинален дизайн на
KON-kanche-BUMM

Канче КОНТРОЛ "BUMM"

20,00лв.
Автентично канче за напитки на група КОНТРОЛ с дизайн
KNTRL-M-TS-Bumm

Мъжка тениска КОНТРОЛ - "Буммм"

30,00лв.
Мъжка тениска на група „КОНТРОЛ” с черно бял
DH-torba-1

Торба КОНТРОЛ "BUMM"

25,00лв.
Памучна торба на група КОНТРОЛ с авторски дизайн

„Контрол“ е българска рок група, превърнала се в най-влиятелната пънк група в страната, като се появява на музикалната сцена в края на 80-те. Първата им издадена демо-касета е „Старият дъб“ в 1988 година. Има 6 песни от албума „Плочата“ и 2 необявени песни; „Има“ и „Домакиня“. Първият им албум е със заглавие „Плочата“ и е пуснат на пазара през 1989 година като част от проекта „БГ Рок“, като самият албум е записан съвместно с Нова Генерация. Хитови парчета от „Плочата“ стават песните „Обичам те, мила“ и „100-150“, които превръщат Контрол в една от актуалните български групи в страната.

През 1990 излиза и вторият им албум — „БУМ“, който е последван от първият самостоятелен концерт на групата и съвместно турне с ФСБ. От тавата хитови парчета стават „Винаги готови“, „Ужас“, „Ти още ли си тука“ и „Емигрантски рап“. Следва сборен албум, последван от трети студиен с името „Леле, како“, който се превръща и в най-успешния им дотогава. Продадени са десетки хиляди копия, а песни като „Най-щастливият ден“, „Леле, како“, „Бий хлапето“, „Булка“ и „Дайте ми“ се превръщат в класика.

През 1994 излиза четвъртият им студиен албум „ЛЮБОFF“, който затвърждава репутацията на Контрол, като една от най-добрите групи за времето си. От тавата излизат парчета като „Жива да не бях“ и „Велика нация“. След това вокалистът Кольо Гилъна напуска групата и през 1999 Контрол записват пети албум с вокалите на Петър Станоев. Саундът вече е по-твърд, съобразен с новите течения и интереси, иначе текстовете са все така иронично-сатирични. Контрол си остава една от най-големите БГ-рок групи наред с АхатЩурцитеТанграХиподилПодуене блус бендФСБСигналФактор,Б.Т.Р.Импулс и др.

През 2009 година Контрол се събра отново с оригиналния си фронтмен Николай Йорданов, по-известен като Кольо Гилъна, за да участват в два уникални концерта. На 22 май Контрол заби пред повече от 7000 зрители в „Зимния дворец на спорта“ в съвместен мегаспектакъл с Хиподил и Ревю (сМилена Славова). На 1 декември 2009-а в „Универсиада“ Контрол отбеляза 20 години от първата си голяма изява в същата зала. В сегашния концерт Контрол свири преди Kultur Shock и след сърбите Pero Defformero.

През 2014-та към групата се присъединява Иван Гатев като фронтмен, който води групата и до момента. Това е официалният реюниън на КОНТРОЛ. След 18 годишно затишие през 2017 излиза албума “9”, като песните “Герой“, “Това е песента“,”Сватба” и “Работата” групата изпълнява и до днес по концерти.

Владимир Попчев

БАС, БЕК ВОКАЛИ, ПРОГРАМИНГ

Иван Гатев

ВОКАЛ, КИТАРА, ПЕРКУСИИ

Огнян Кьосовски

БАРАБАНИ, ПЕРКУСИИ, БЕК ВОКАЛИ, ПРОГРАМИНГ

Стоян Тенев

КИТАРА, БЕК ВОКАЛИ

Продуктът бе добавен във вашата количка