• СЪЗДАДЕНА: София, България
  • СТИЛ: метъл
  • АКТИВНИ ГОДИНИ: 2011 – до момента
But-AEG-TFS

Значки „The Forgotten Song" - AEGONIA

4,00лв.6,00лв.
Значки 25мм/44мм или магнит с оригинален дизайн на

„АЕГОНИЯ” е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. До момента авторите са издали два романа „Истории от земите на Аегония”, един дългосвирещ албум „The Forgotten Song” (2019) и два фолклорни сингъла, вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина (2019). Най-новото издание на проекта е албума „Moonlight Tales”, който излезе в края на август 2022.

Магичните мелодии на Аегония могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали.

Проектът Аегония е основан от Елица Стоянова и Николай Николов. В началото те свирят кратки импровизации с китара, цигулка и вокали. Скоро забелязват, че текстовете, които пишат, са свързани помежду си и разказват приказна история. Всяка нова песен е като още едно парче от пъзела, който по-късно наричат „Истории от земите на Аегония”. Ели решава да напише тази история като фентъзи роман под псевдонима Неа Станд. Процесът по писането води до още музика, а музиката – до още фрагменти от историята.

В света на Аегония най-голямата сила на магьосниците е тяхната песен. Първият албум и роман „Забравената песен” разказват историята на откраднатата песен на магьосницата Ендориел. Романът много прилича на приказка или легенда. Ендориел е могъща магьосница и царица на древния град Аегония. Един ден тя е нападната от друг магьосник – Варкхагор – който е решен да завладее земите ѝ. Скоро той разбира, че силата на Ендориел е равна на неговата и ще трябва да е много изобретателен, за да я победи. Така че магьосникът измисля план как да открадне най-голямата сила на Ендориел – нейната магическа песен…

Вторият роман „Реката на спомените” и вторият албум „Moonlight Tales” са продължение на тази история.

Елица Стоянова

ВОКАЛИ, ЦИГУЛКА

Николай Николов

ВОКАЛИ, КИТАРА, КАВАЛ

Ани Димитрова

КИТАРА

Доменико Форнари

БАС, КОНТРАБАС

Ленос Русос

БАРАБАНИ

Сабина Йорданова

ФАГОТ

Константин Кожухаров

ОБОЙ, БЛОКФЛЕЙТА, АНГЛИЙСКА ВАЛДХОРНА

Продуктът бе добавен във вашата количка