• СЪЗДАДЕНА: София, България
  • СТИЛ: rock
  • АКТИВНИ ГОДИНИ: 2018 – до момента

Tsunami Rock Band е група с петима члена, създадена през 2018 година. Членовете на бандата са Боян Шахов (Вокал), Стефан-Денис Павлов (Китара), Явор Деспотов (Китара), Цолко Божков (Бас) и Галин Динев (Барабани).

В края на 2021г. Боян Шахов участва в Сезон 8 на „Гласът на България“ и достигна до Нокаутите, където получи отлични оценки за представянето си.

Относно музиката на групата – през 2020 г. TRB записа и издаде първата си авторска песен „Ненапразно си живял“. Тя бе представена в ефира на Z-Rock радио и спечели първо място за месец Април 2020 г. в Рейнърс Рок Трамплин, което автоматично им даде място в класацията на Z-Rock – Рейнърс Топ 30. След дълги седмици на изкачване в класацията, бандата се превърна в първата, която е успяла да достигне до №1 в Рейнърс Топ 30, след като е тръгнала от Трамплина. Песента се задържа на върха 2 седмици, и остана в класацията в продължение на общо 37 седмици.
В края на 2021 г. групата записва нова песен, която се казва – „Всеки иска да е космонавт“, влизайки веднага в класацията на Z-Rock – Reynaers Top 30, както и в Националната Музикална Класация за Независима Българска Музика.

В момента групата работи върху нов авторски материал, като в момента има готови общо 4 парчета и още няколко, върху които все още се работи.
През 2024 е планирано записване и издаване на първия албум на група Цунами.

Освен авторска музика Tsunami Rock Band е известна с това, че се е специализирала в правенето на истински купон със собствени интерпретации на известни Поп, Рок, Рок енд Рол и Блус песни от България и света.

Групата има многобройни участия както на фестивали и мото събори, така и в някои от най-реномираните клубове в България.

Боян Шахов

ВОКАЛ

Стефан-Денис Павлов

КИТАРА

Явор Деспотов

КИТАРА

Цолко Божков

БАС

Галин Динев

БАРАБАНИ

Продуктът бе добавен във вашата количка