• СЪЗДАДЕНА: София, България
  • СТИЛ: electro alternative
  • АКТИВНИ ГОДИНИ: 1997 – до момента
ANIM-TS-F

Дамска тениска АНИМАЦИОНЕРИТЕ

30,00лв.
Дамска тениска на група АНИМАЦИОНЕРИТЕ с авторски дизайн
ANIM-TS-M

Мъжка тениска АНИМАЦИОНЕРИТЕ

30,00лв.
Мъжка тениска на група АНИМАЦИОНЕРИТЕ с авторски дизайн
ANIMA-torba

Торба АНИМАЦИОНЕРИТЕ

25,00лв.
Памучна торба с авторски дизайн на група АНИМАЦИОНЕРИТЕ

Началото е поставено на 11.02.1997 г. В първоначалният състав на групата са Георги Згуров – Гурко (вокал), Николай Бекриев – Заека (китара), Марин Петров (бас), Тодор Карастоянов (барабани) – двама от група „Сбогом, Жозефа” и двама от „Лакрима Кристи” (а нима сме две по две…).

През април 1997 г. в студиото на Васил Гюров (Ревю) Анимационерите записват първото си демо. В началото на 1998 г. групата печели награда запис в студио „Graffitti”от конкурс на сп. „Ритъм” и през април същата година записва второто си демо.

В края на 1998 г. Анимационерите заедно с групите Остава, Блуба Лу иУикеда създават независимия лейбъл „Жълта музика”.

В края на 1998 г. Тодор Карастоянов напуска групата. На негово място в началото на 1999 г. зад барабаните застава Владимир Василев (ex-Vougang In Traffic). През май същата годината част от групата става и Цветан Методиев (синтезатори и програминг).

Важен момент от биографията на Анимационерите е тяхното участие по покана на Метрополис на събитието „Тотъл Техно Еклипс” – голямо електронно събитие по повод пълното слънчевото затъмнение на 11 август 1999 г.

В края на същата година групата участва в саундтрака към филма „Пансион за кучета”, като основната музика за филма е на Стефан Вълдобрев. Вследствие на тази колаборация се поява предложението на AveNew Productions за обща работа и запис на албум.

Дебютният албум „А” излиза на 13 април 2000 г. Месец по-късно Анимационерите е групата с най-много номинации (4 бр.) на годишните музикални награди на ТВ ММ. Печели наградата за най-добър рок алтернативен хит с песента „Красива Лулу”.

В края на 2000 г. „Жълта музика” създава сцената за авторска музика клуб „О!Шипка”, като Анимационерите и Остава свирят на откриването на клуба.

През декември 2001 г. излиза сингълът „Сноуборд” – заявка за втори албум. В средата на 2002 г. групата се разделя с басиста Марин Петров, заместен от Петър Николов, а в края на годината се разделя и с барабаниста Владимир Василев. През 2003 г. Анимационерите започват работа с барабаниста Даниел Петров (Остава).

Записите по новата продукция продължават повече от година и половина в четири звукозаписни сесии. Вторият албум „+” излиза на 25 ноември 2003 г., издаден отново от AveNew Productions.

В началото на 2004 г. част от Анимационерите става барабанистът Георги Игнатов.

През април групата свири на годишните музкални награди на ТВ ММ, където и печели награда за най-добър рок алтернативен албум за албума си „+”.

През 2007 г. записава парчето „Love Beat”, което през 2008 г. участва в компилацията на Строежа „Credit to the Nations”.

В периода 2015 – 2016 г. записва третия си албум, който носи името на групата. Новата продукция на Анимационерите излиза на 13 май 2016 г.

Актуалният състав на групата е:

Георги Згуров – Гурко (1997 г. – досега)

Николай Бекриев – Заека (1997 г. – досега)

Цветан Методиев (1999 г. – досега)

Росен Ватев (2015 г. – досега)

Мартин Евстатиев (2021 г. – досега)

 

Animacionerite във fb

Animacionerite във Instagram

Animacionerite във youtube

 

Георги Згуров – Гурко

ВОКАЛ

Николай Бекриев – Заека

КИТАРА

Цветан Методиев

СИНТЕЗАТОРИ И ПРОГРАМИНГ

Росен Ватев

БАРАБАНИ

Мартин Евстатиев

БАС

Продуктът бе добавен във вашата количка